
Ето няколко полезни съвета за кулинарите
Всички можем да се съгласим, че първата палачинка често е провал. Обикновено тя е наполовина сурова, наполовина сготвена, и накрая отива в кошчето.
Следващите няколко палачинки са добри, равномерно златисти, изпечени, но след това понякога към края на партидата се получава изгоряла каша със сурова изненада вътре. Готвенето на палачинки в неделя сутрин някак си се превърна в стресираща задача (всичко, което една неделя сутрин не трябва да бъде).
Добре ли са бучките в тестото за палачинки?
Изненадващо, но тестото на бучки е добро. Може да звучи изненадващо, но не бъркайте тестото твърде много.
Според New York Post прекомерното смесване спира набухвателя да се активира, което води до жилаво, плътно тесто и следователно гумени палачинки. Така че, не забравяйте да смесите съставките - този път бучките в тестото са разрешени.
Кога трябва да обръщате палачинки?
Ще разберете кога да обърнете, ако изчакате този знак: балончета.
След като много мехурчета се образуват на повърхността на палачинките и започнат да пукат, е време за обръщане. Мехурчетата понякога могат да се появят преждевременно, така че друг знак е да "изчакате, докато краищата на палачинките започнат да се извиват“.
Можете да проверите какъв цвят е основата, като леко повдигнете палачинката с шпатула. Ако е златен, тогава знаете, че е време за обръщане.
Трябва ли да оставите тестото за палачинки да почива?
Не само това, но трябва да го охладите в хладилника.
Дайте на тестото време да почине, като го охладите за 30 минути преди готвене. Това време за почивка е от решаващо значение за пухкави палачинки, тъй като позволява на частиците брашно в тестото да се разширят.
Какъв е най-добрият тиган за готвене на палачинки?
Използвайте тиган с твърда основа и незалепващо покритие. Дебелата основа означава, че топлината на дъното на тигана ще бъде по-малко интензивна и ще осигури равномерно разпределение на топлината... и е по-малко вероятно палачинките да изгорят.
Печенето на палачинки на средно слаб огън е ключово. Това ще позволи на палачинките да се приготвят бавно, така че да се изпекат до центъра и да не изгорят.
Ето един неизвестен факт за приготвянето на палачинки. Много хора не знаят, че когато започнете процеса на готвене на палачинки, никога не трябва да хвърляте купче масло директно в тигана!
Вместо това първо разтопете маслото и използвайте хартиена кърпа или четка за сладкиши, за да покриете тигана с разтопеното масло. Това ще придаде хубав хрупкав ръб на палачинките.
източник: fakti.bg
Още от Развлечение
Честит рожден ден на примата на българската естрада Лили Иванова
Тя е на върха повече от половин столетие
Джон Сина е най-титулуваният кечист в историята
Той спечели 17-та си световна титла
Пролетните тенденции в модата
С какви дрехи да блеснем навсякъде